VIMI SOLO - nauja trąšų linija!

Daugiau
prieš 7 m. 10 mėn. - prieš 7 m. 10 mėn. #24530 nuo VIMI
VIMI tema: VIMI SOLO - nauja trąšų linija!
Sveiki,
mes laimingi galėdami Jums pristatyti naują VIMI trąšų liniją – SOLO.


Pagrindiniai tikslai kuriant SOLO liniją buvo sukurti lengvai naudojamus, maksimaliai efektyvius ir koncentruotus produktus (šiuo metu rinkoje neteko matyti tokios koncentracijos skystų produktų skirtų tręšti akvariumo augalus). SOLO produktų linijos naudotoją įsivaizdavome kaip smalsų, jau patyrusį vandens augalų augintoją, suprantantį hidrochemijos, botanikos procesus, bei atskirų elementų poveikį augalų būklei, ir kuris ieško truputi daugiau nei gali duoti „viskas viename“ produktai.




SOLO N

Šio produkto kūrime susidūrėme su dilema - ar eiti saugiu keliu ir pasiūlyti produktą nitrato pagrindu, kuris būtų veiksmingas, bet nepakankamai efektyvus, ar pasirinkti netokį saugų kelią, bet pasiūlyti maksimaliai efektyvų produktą. Čia kaip su peiliu – aštrus peilis pjauna puikiai, bet ir įpjauti gali skaudžiai. Pasirinkome aštrų peilį. Šio produkto aštrumas tame, kad azotas yra pateiktas trijose formose – amidinėje, nitratinėje ir amonio. Amonis yra paprasčiausiai įsisavinama azoto formą, tačiau dėl amonio augaliniame akvariume vyksta konkurencija. Šią formą mėgsta tiek augalai tiek bakterijos tiek ir dumbliai. Amidinę formą augalai taip pat efektyviai įsisavina (bet ne taip), taip pat grunte amidinę formą mikroorganizmai verčia į amonį ir tada ją puikiai pasiima augalai. Iš nitratų pasiimti azotą augalams reikia daugiau pastangų nei iš kitų dviejų formų, tad ši forma augalui kaip „atsarginė“. Buvo pastebėta, kad lengviau įsisavinamas azoto formas mėgsta lepesni augalai. Akvariume su stabilia sistema tiek amidai tiek amonio nedideli kiekiai nesukelia neigiamų reiškinių - tik teigiamus.

Produktą pavyko padaryti labai koncentuotą. Jei perskaičiuosime įnešamą azotą į nitratus, tai 1 ml į 480 L vandens pakeltų azoto kiekį iki 0,226, kas atitinka 1 pmm nitratų. Tokiai koncentracijai reikėjo kito dozuotuvo. Tad pasirinkome lašintuvus. Taip ir gavosi, kad 1 lašas į 20 L.




SOLO P

Kadangi dozavimą jau turėjome, tai reikėjo pasirinkti N:P santyki. Nusprendėme, kad paprasčiausiai bus dozuoti, kai N:P santykis 10:1. Tad gavosi, kad 1 lašas į 20 L pakels PO4 koncentraciją 0,1 ppm.



SOLO K

Kaip jau supratote iš anksčiau, kurdami SOLO liniją mes neieškojome lengvų kelių. SOLO K produkto kūrimas buvo įdomi ir naudinga patirtis. Išstudijavome daug tyrimų, kur nagrinėjami įvairių kalio junginių poveikiai augalams. Tada teko peržiūrėti ir išnagrinėti daug informacijos apie kalio junginių poveikį vandens gyvūnams, jų įtaką hidrocheminiams, biologiniams ir kt. akvariumo procesams. Po to - bandymai. Tiesa pasakius, ne visi bandymai buvo sėkmingi, tačiau SOLO K pritaikėme sėkmingąją dalį. SOLO K sudaro kalis organinėje ir neorganinėje formoje. Organinė forma labai greitai (per 24 val.) suyra akvariume ir galutinis irimo produktas – CO2 (dar vienas privalumas). Vienas iš privalumų naudojant SOLO K - į akvariumą papildomai nebus įnešti nei chloridai, nei nitratai, nei sulfatai. Derinant skirtingas kalio formas ir gamybos technologijas pavyko padaryti, kad SOLO K produkte kalis sudarytų 33,6 % (palyginimui, sausas be priemaišų kalio nitratas kalio turi 38,7%). Tad esant tokiai koncentracijai 1 ml SOLO K į 336 L kalio koncentraciją pakelia per 1 ppm. 1 lašas į 20 L duoda apie 0,7 ppm K. Dozuojant kas dieną, per savaitę gaunasi apie 5 ppm. Įvertinant, kad su VIMI MICRO kalio per savaitę įnešama apie ~ 6 ppm, tai bendroje sumoje K bus virš 10 ppm. To, dauguma atveju, užtenka. Jei yra jautrių mažoms kalio koncentracijoms augalų, tai dozavimą galima ir didinti. Jei naudojamas VIMI REMINAMIN, tai papildomai kalio su SOLO K pilti nebereikia.




SOLO Fe

Nors dozuojant VIMI MICRO pagal rekomendacijas geležies yra įnešama pakankamai, tačiau geležis yra stabilizuota, kad greitai neiškristu į nuosėdas ir būtų prieinama augalams ilgą laiką, tačiau jos prieinamumas augalams nėra toks geras. SOLO Fe didžioji dalis geležis yra silpname junginyje, kuris per kelias valandas iškrenta į nuosėdas, tačiau tas kelias valandas geležis yra itin lengvai prieinama augalams, dėl šios priežasties, dauguma silpnų geležies junginių rodo tokius gerus rezultatus paryškinant žalias ir raudonas augalų spalvas. SOLO Fe yra sunku perdozuoti. Taip pat papildomai pridėjome mangano, kurio, dozuojant didelius kiekius geležies, augalai gali stigti. Dozuojant 1 lašą į 20 L kas dieną per savaitę įnešite 0,2 ppm geležies. Didžioji jos dalis bus dvivalentė.

Ieškokite VIMI SOLO parduotuvėse !

Gražių akvariumų!
Paskutinis taisymas: prieš 7 m. 10 mėn. nuo VIMI.
The following user(s) said Thank You: Virgis, markox, saulix, imreal, bulduri, EdvinasK

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.

Daugiau
prieš 7 m. 10 mėn. #24531 nuo markox
markox atsakė į temą: VIMI SOLO - nauja trąšų linija!
Labai smagu , kad lietuvaičių komanda sugeba daryti tokius rimtus dalykus.
Būtinai pirksime lietuvišką produktą ir naudosime.
Be je VIMI galėtų įdėti ir Stimuliatoriaus aprašą .
Kas jau naudojate SOLO ilgėliau pasidalinkite savo nuomonėmis ,pastebėjimais ir patirtimi , nes ,manau, kas nevienam pradžioje kils klausimų ir neaiškumų.

Būk greitas klausytis, bet lėtas atsakyti.
Žmogaus liežuvis - jo pražūtis.

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.

Daugiau
prieš 7 m. 10 mėn. #24537 nuo BigBug
BigBug atsakė į temą: VIMI SOLO - nauja trąšų linija!
Šaunu, kad atsiranda naujų produktų. Bet, kaip ALL IN ONE atbukino smegenis, kad net neprisimenu, kaip ankščiau viską apsiskaičiuodavau.... Taigi turiu porą klausimukų:

1) "SOLO N" aprašyme rašoma, kad reikia palaikyti "1-8ppm" koncentraciją. Nors EI metode rašoma, kad galima palaikyti iki 30ppm ?
2) Jei gerai pamenu, šitą dozę reiktų supildi per savaitę išskaidžius kiekvienai dienai po lygiai?
3) Jei pas mane 600l ir noriu palaikyti 30ppm, tai man reikia per savaitę supilti: 30*8*30 = 7200 lašų?
4) Ir jeigu noriu palaikyti VIMI rekomenduojama dozę 8ppm, tai turėčiau pilti: 8*8*30 = 1930 lašų?

Pataisykit, jei kur suklydau.

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.

Daugiau
prieš 7 m. 10 mėn. #24538 nuo greedy
greedy atsakė į temą: VIMI SOLO - nauja trąšų linija!
Mano kukliom žiniom, tai naudojant trašas su amoniu ar urea niekam nėra reikalingos tokios didėlės nitratų koncetracijos.Su tarkim 2ppm nitratų kasdien įnešamų ir 0.2 urea nespėdavau kirpti rotala hra.Augdavo vos ne akyse..Solo N veikia puikiai.

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.

Daugiau
prieš 7 m. 10 mėn. - prieš 7 m. 10 mėn. #24542 nuo VIMI
VIMI atsakė į temą: VIMI SOLO - nauja trąšų linija!

markox parašė: ...Be je VIMI galėtų įdėti ir Stimuliatoriaus aprašą...

Apie Stimuliatorių plačiau kiek vėliau.

BigBug parašė: Šaunu, kad atsiranda naujų produktų...

Jei patinka EI tręšimo metodika, tai VIMI ALL IN ONE ar ALL IN RED, tam puikai tinka ir neverta nieko keisti. Tačiau jei yra noras pažaisti su skirtingais elementais, prisitaikant dozavimus pagal konkretų akvariumą, tai SOLO linija pats tas. Kaip pastebėjo GREEDY SOLO N produkte azotas yra tokiose formose, kad augalams jis yra daug lengviau prieinamas ir nėra reikalingos tokios koncentracijos. Kad paprasčiau suprasti, tai rašysiu pagal nitratų analogija. 1,6 (apie 7 ppm NO3 ) azoto per savaitę yra pakankam didžiajai daugumai akvariumų, kur dar azotas iš žuvų maisto. Žinoma galima didinti ir iki 3,2 (14 ppm NO3), bet dažniausiai tai netikslinga. Galima pasitelkti papildomus augalus azoto kiekiui stebėti:
mažai azoto:


daug azoto:


Ir šiaip, dideles nitratų koncentracijas gerai toleruoja ne visi augalai, o mažas (ne per mažas) plius minus didžiuma.

Dėl dozavimo, tai kai parašėte, tai išties kiek keistokai atrodo tokie kiekiai, tačiau viskas yra kiek kitaip. Jūsų atveju reikia 30 lašiukų per dieną, tai pakels koncentraciją per 0,226 ppm azoto ( 1 ppm NO3 tiek turi azoto). Jei dozuosite kas dieną, tai per savaitę supilsite 1,582 ppm ( 7 ppm NO3). Gausis 210 lašiukų. Tai nėra nė 10 ml. 600 litrų akvariumui dozuojant tiek kiek skaičiavome, trąšų iš 50 ml buteliuko užteks 40 dienų. Jei norime išspausti iš augalų daugiau raudonumo, tai net tokio dozavimo dažnai nereikia. Bet geriausia pasibandyti ir pažiūrėti kas geriausia konkrečiu atveju. Tiesa, pradedant "žaisti" su skirtingais elementais, pravartu užsivesti dienoraštį.

Gražių akvariumų!
Paskutinis taisymas: prieš 7 m. 10 mėn. nuo VIMI.

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.

Daugiau
prieš 7 m. 10 mėn. - prieš 7 m. 10 mėn. #24543 nuo markox
markox atsakė į temą: VIMI SOLO - nauja trąšų linija!
Taip pas mane atrodo po 1 sav. naudojimo SOLO , kasdien dozuojama po 1ppm pagal NO3 , dar naudoju SOLO: Fe ir P , Kalio dar nepyliau, nes neįsivaizduoju kaip pradėti , nes lig šiol pyliau savos gamybos kaičiamo vandens kiekiui - 1l/1ml.





Būk greitas klausytis, bet lėtas atsakyti.
Žmogaus liežuvis - jo pražūtis.
Priedai:
Paskutinis taisymas: prieš 7 m. 10 mėn. nuo markox.
The following user(s) said Thank You: bulduri

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.

Daugiau
prieš 7 m. 10 mėn. #24547 nuo Jagas
Jagas atsakė į temą: VIMI SOLO - nauja trąšų linija!

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.

Daugiau
prieš 7 m. 10 mėn. - prieš 7 m. 10 mėn. #24555 nuo Virgis
Virgis atsakė į temą: VIMI SOLO - nauja trąšų linija!
Pirmas skirtumas koncentracija Easy Ferro 20 l reikės dozuoti 0.8ml kad gauti 0.2 ppm koncentraciją, kai tuo tarpu su naujuoju VIMI produktu tą patį rezultatą gausite su 7 lašais VIMI solo Fe. Taigi o 1 ml sudaro apie 20-22 lašų. Taigi šiuo atveju gaunate bent 3 kartus didesnės koncentracijos trąšas.
Antras - geležis pateikiama pateikiama įvairiomis formomis/ įvairiuose junginiuose... Bet čia gal gamintojas labiau paaiškins.
Trečia - mažos pakuotės kas gana patogu taupant vietą....
Ketvirta - jei lygint kainą kiekį ir ir koncentraciją tai gaunasi, aišku gal pigiau ir nesigauna Easy life.
O kokybė - nesiimu vertinti naujo produkto, bet Easy life produktai visuomet buvo low-end produktai.
Va tik toks tas ir skirtumas. Bent jau mano nuomone.
Plius dar vienas didelis pliusas kad remiam Lt o ne NL gamintoją.

PS - paredagavau tekstą nes buvo pastebėta kai kurių esminių klaidų...
Paskutinis taisymas: prieš 7 m. 10 mėn. nuo Virgis.
The following user(s) said Thank You: bulduri, Egis, Jagas

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.

Daugiau
prieš 7 m. 10 mėn. #24564 nuo BigBug
BigBug atsakė į temą: VIMI SOLO - nauja trąšų linija!
O kalį skaičiuoti tik keičiamam vandens kiekiui?

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.

Daugiau
prieš 7 m. 10 mėn. #24567 nuo Virgis
Virgis atsakė į temą: VIMI SOLO - nauja trąšų linija!
Kalis kaip ir kitos trąšos dozuojamas ir skaičiuojamas visam akvariumo vandens tūriui.

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.

Daugiau
prieš 7 m. 10 mėn. #24568 nuo BigBug
BigBug atsakė į temą: VIMI SOLO - nauja trąšų linija!
Prašau pataisykit jeigu suklydau:

Rekomenuojama norma: 25ppm.
Taigi 25ppm * 0.7ppm * (600litru / 20litru) / 7 dienu = 153 lašai per dieną?

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.

Daugiau
prieš 7 m. 10 mėn. #24569 nuo bulduri
bulduri atsakė į temą: VIMI SOLO - nauja trąšų linija!
Žemaitija laukia Solo atvykstant :gamer

Žemaitija :)

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.